Documentaire violiste Emmy Verhey in première tijdens Nederlands Film Festival

Op vrijdag 22 september gaat de documentaire DE LAATSTE KEER, TWEEDE DEEL over het afscheid van top-violiste Emmy Verhey in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Een film van Pamela Sturhoofd en Jessica van Tijn.

Vrijdag 22 september
Aanvang: 18.45 uur
Locatie: Pathé Rembrandt 1, Oude Gracht 73 Utrecht

 

Na 50 jaar op de grootste concertpodia van de wereld te hebben gespeeld besluit de Nederlandse  top-violiste Emmy Verhey om eind 2015 te stoppen. De makers legden niet alleen de aanloop naar haar afscheidsconcert vast, maar bleven haar ook volgen in het jaar nadat het doek gevallen is en blikken met haar terug op een carrière die naast grote successen gepaard ging met opoffering, eenzaamheid en twijfel.

Verhey werpt langzaam de resten van het ongewilde etiket van wonderkind af en pikt haar nieuwe leven op. Zonder viool, maar groeiend in een rol als leraar, zien we hoe haar levenslessen het opkomende viool-talent Vera Beumer op weg helpen.

 

Emmy-flyer

 

Regie/productie/scenario: Pamela Sturhoofd en Jessica van Tijn.

Voor meer informatie over de film, interview aanvragen en aanwezigheid bij de premiere tijdens NFF Kunt u contact opnemen met:

FILM INCOMPANY
Petra Letteboer
E: petra.letteboer@filminc.nl

Petra van Horssen
E: petra.vanhorssen@filminc.nl

www.filminc.nl

T: 020-­‐7371356