Opening van het festival met indrukwekkend vertelconcert ‘De Weg’

In deze persoonlijke voorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. De weg, die leidde van land naar land, toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme.

De-Weg-Ekaterina-LeventalIn een sober decor, met een landkaart en een koffer, vertelt en zingt Ekaterina over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. Hoe ze op haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop.

 

Prachtige muziek illustreert in dit vertelconcert de emotionele kant van de vlucht. Een veelbewogen weg naar de toekomst. De Weg is bijzonder verhaal, dat tegelijkertijd zeer herkenbaar is.

Er is dus nog een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. De Weg wordt bijgewoond door zo’n 140 leerlingen van het Cambium, in de klassen is ter voorbereiding aandacht aan dit vertelconcert besteed en wordt er naderhand in de klassen ook nog een keer bij stilgestaan aan de hand van het lesmateriaal dat de docenten hebben gekregen.

Kijk ook eens op de site van Ekaterina Levental om alvast in de stemming te komen.