Musici vertellen over het festival

Wij komen al meerdere jaren achter elkaar naar het Emmy Verhey festival als uitvoerders en als luisteraars en wij zijn keer op keer verbluft door het hoge niveau van de uitvoerders, uitdagende en boeiende programmering, volle zalen en enthousiast publiek. Dit festival is uniek door haar hartelijke en sfeervolle uitstraling, gemoedelijkheid van de leiders en uitzonderlijk hoge niveau van de concerten.

—- Chris Koolmees en Ekaterina Levental

It is a Festival  in which music is played with love for open hearts who also listen with love. It is the most authentic chamber music experience. The intimate, warm and friendly atmosphere breaks any barrier between the stage and the audience and brings human beings together. This is the way in which Emmy Verhey understands music.

—- Amparo Lacruz


Op het Peter de Grote Festival in Groningen hebben wij vroeger op inspirerende wijze Emmy Verhey beter leren kennen toen we met haar kamermuziek maakten. Drie jaar geleden speelden we met het Hermitage Kwartet op Emmy’s festival samen met bijzondere musici: cellist Godfried Hoogeveen en pianiste Nata Tsvereli. Dit prachtige festival in het idyllische oude plaatsje Zaltbommel is een echte aanrader voor alle muziekliefhebbers en sfeerproevers. De zaal van de Gasthuiskapel is een fijne zaal voor zowel de luisteraars als de musici met een mooie akoestiek. We verheugen ons er enorm op dit jaar terug te komen met saxofoniste Femke IJlstra.

—- Jacobien Rozemond (Hermitage Kwartet)

Voor mij is het natuurlijk erg bijzonder om met het Emmy Verhey Festival te mogen meedoen omdat ik zelf uit de Bommelerwaard kom en het ontzettend leuk vind dat er zo veel belangstelling voor klassieke muziek is in deze mooie regio. Verder werken Bob en ik al een aantal jaar samen aan Franstalige muziek en vinden het een eer om een mooi programma te mogen uitvoeren puur rondom Franstalige muziek.

—- Heleen Bongenaar