Emmy verhey festival award – winnaar

Op zaterdag komen Fama Koning, winnares van het Peter de Groote festival, en Bas Verheijden bij ons op het festival spelen. Voor de nieuwsgierige lezer; hieronder het indrukwekkende C.V. van Bas Verheijden.

BAS VERHEIJDEN – piano

In 1997 won Verheijden de 2e prijs en Persprijs op het Internationale Pianoconcours Scheveningen. Hiermee nam zijn carrière vaste vorm aan. In 1999 behaalde hij met onderscheiding bij Jan Wijn zijn Master of Music, waarna hij als eerste Nederlander ooit werd aangenomen aan de befaamde Accademia Pianistica incontri col Maestro in Imola.

In 2000 vestigde Verheijden definitief zijn naam door op dertien achtereenvolgende dagen Rachmaninovs beruchte 3e Pianoconcert uit  te voeren in vrijwel alle zalen van Nederland met het Nederlands Studenten Orkest onder leiding van Roland Kieft. Van de uitvoering in Het Concertgebouw werd een live-cd opgenomen.  In 2001 werd Verheijden uitgenodigd om een week lang masterclasses te volgen bij Maria João Pires. De AVRO maakt hiervan een documentaire.

In 1998 won het duo op twee piano´s Niek van Oosterum & Bas Verheijden de Gouden Vriendenkrans bij het Concertgebouwconcours (voorloper Dutch Classical Talent). In 1999 won het duo ook het Kamermuziekconcours van het Nederlands Impresariaat.