Oude bekenden

Al sinds de start stelt Emmy met veel liefde en plezier het programma samen voor “haar” festival. Voor de vijftiende editie zijn er een aantal oude bekenden die zij graag weer wilde terugzien. We kunnen dan ook alvast bekend maken dat dit jaar wederom de musici Paul Komen, Femke IJlstra en Irene Maessen op het Emmy Verhey Festival te bewonderen zijn.

Ekaterina Levental – La Voix Humaine

Ook een oude bekende is Ekaterina Levental. Zij heeft tijdens het Emmy Verhey Festival meerdere keren grote indruk gemaakt met “De Weg”, “De Grens”, en in 2019 stond “Schoppenvrouw” op het programma.

Dit jaar zal Ekaterina optreden met “La Voix Humaine”. Dit is een veertig minuten durende opera voor sopraan en orkest gecomponeerd door Francis Poulenc in 1958 (gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Jean Cocteau). Opera in één acte over een vrouw, haar ex en de rest van de wereld. Nooit klonk liefdesverdriet zo hartverscheurend mooi.

Nieuw dit jaar: Kabarett Dapitulet

Voor het eerst geprogrammeerd is Kabarett Dapitulett, een geestige en ontroerende muziekvoorstelling met teksten van schrijver Daniil Charms en muziek van o.a. Kreisler, Chopin en Shostakovich. In Kabarett Dapitulet speelt Hans Dagelet een man die, om het leven te controleren, op late leeftijd politieagent werd. Samen met musici Esther Apituley (altviool) en Christiaan Kuyvenhoven (piano) heeft hij een voorstelling gemaakt vol onverwachte dialogen en muzikale hoogtepunten.

Meer namen voor het programma van 2020 volgen later. Het Emmy Verhey Festival vindt dit jaar plaats van donderdag 10 tot en met zondag 13 september.