MAAT Saxofoonkwartet

No one is too small.

Het Emmy Verhey Festival gaat naar Den Bosch! Na 18 jaar Zaltbommel en de Bommelerwaard slaat het EVF haar vleugels uit. En zondag 15 september strijkt ze neer in de Willem Twee Toonzaal met twee concerten, waaronder een van het jonge, sprankelende Maat Saxofoonkwartet – geheel in stijl van de artistiek leider van het EVF, saxofoniste Femke IJlstra.

 ‘Veelbelovend, duivels goed en hemels aanstekelijk’, aldus Luister over het Maat Saxofoonkwartet. In hun projecten zijn ze op zoek naar de verbinding tussen hun individuele persoonlijkheden, hun idealen als kunstenaars en hun kracht als groep – én de verbinding met de wereld en de samenleving die hen omringt.

No one is too small is een muzikale beschouwing over de complexe relatie tussen de mens en onze planeet. Maat heeft zes componisten gevraagd om nieuwe stukken te schrijven, geïnspireerd door hun eigen beleving van de klimaatcrisis. Elk stuk vertegenwoordigt een andere emotie in iemands psychologische reis om klimaatverandering aan te pakken. De muziek van de componisten wordt gecombineerd met lichtinstallaties, schilderijen en theater.

    • Anger to Anguish – Camiel Jansen (2023)
    • Let’s face it – Ana Roque (2023)
    • Mãe – Frieda Gustavs (2023)
    • Metamorphoses – Peter Vigh
    • A língua que ele fala – Frieda Gustavs (2023)
    • Rising tide in man’s folly – Camila Menino (2023)
    • Dreaming of the unseen – Luís Tinoco (2023)

Het Maat Saxofoonkwartet bestaat uit Daniel Ferr op sopraansaxofoon, Catarina Gomes op altsaxofoon – en soms zang, Pedro Silva op tenorsaxofoon en Mafalda Oliveira op baritonsaxofoon. In april 2020 brachten ze hun debuutalbum uit, Ciudades. In 2022 wonnen ze de Dutch Classical Talent Award. In 2023 brachten ze samen met de Portugese gitarist António Carlos Costa hun tweede album uit, Renascer, waarin traditionele fado en hedendaagse muziek samenkomen. No one is too small is hun derde album, uitgebracht in 2024.

Voor dit concert vragen we een toegangsprijs van € 12. De tickets zijn te koop via Willem Twee.