LOCATIES

Na 18 jaar Zaltbommel en de Bommelerwaard slaat het EVF haar vleugels uit.

GASTHUISKAPEL

Het Emmy Verhey Festival wordt traditioneel gehouden in De Gasthuiskapel in Zaltbommel. De Gasthuiskapel is een prachtig pand uit 1316 in de historische binnenstad van Zaltbommel. De kapel is door haar bijzonder goede akoestiek een begrip bij liefhebbers van kamermuziek.

Gouden Emmy

Op het dak van de Gasthuiskapel staat de Gouden Emmy, een gouden windvaan met een vioolspelende Emmy, ontworpen en gemaakt door Jikke van Loon. In 2015 speelde Emmy voor de laatste keer in Zaltbommel, in een overvolle Gasthuiskapel. Toenmalig burgemeester Albert van den Bosch overhandigde haar toen de windvaan. Op 9 september 2016 werd het kunstwerk symbolisch onthuld. De Gouden Emmy heeft Arnold de Vries Robbé geïnspireerd tot het maken van het gedicht dat te zien is bij de ingang van de Gasthuiskapel.

HET HOF

De afgelopen jaren heeft het festival zich uitgebreid naar Het Hof in Zaltbommel. Op de eerste verdieping van dit monumentale pand, de voormalige jongensschool, is een riante zaal met authentieke kenmerken uit 1907.

DE POORTERIJ

De Poorterij ligt aan één van de historische straatjes in het centrum van Zaltbommel en is al decennia een begrip. Het is dé plek voor cultuur, theater en muziek in de Bommelerwaard.

HET STADSKASTEEL

Het Stadskasteel is een monumentaal pand in de binnenstad van Zaltbommel. Het huis staat ook wel bekend als het Maarten van Rossemhuis, vernoemd naar de bouwer van het stadskasteeltje: de legendarische Gelderse veldheer Maarten van Rossem (ca.1490 – 1555). Het huis is omstreeks 1535 gebouwd.

Fiep Westendorp

Anno nu is het Stadskasteel een museum over de rijke 16e-eeuwse geschiedenis van de Bommelerwaard. Op de 1e etage is een permanente expositie over het leven en werk van Fiep Westendorp. De beroemde illustratrice van Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en vele andere creaties is geboren en opgegroeid in Zaltbommel.

DE MUZIEKTENT

Op de prachtige stadswallen van Zaltbommel staat de Muziektent, die in 2020 zijn 100e verjaardag vierde. Ter gelegenheid daarvan kreeg de Muziektent een mooie opknapbeurt.

SLOT ROSSUM

Een gloednieuwe EVF-locatie: het Rijksmonumentale Slot Rossum! Baron van Randwijck, de toenmalige heer van Rossum, bouwde het slot midden 19e eeuw op de plek van een middeleeuws kasteel – naar eigen ontwerp, aan de hand van een Engels voorbeeldboekje in de Engelse neogotische, naar de Tudorstijl neigende en voor Nederland zeldzame bouwstijl. Het slot ligt in een fraai park dat is aangelegd door tuinarchitect Francois Willem de Virieu.