GASTHUISKAPEL

Het Emmy Verhey Festival wordt traditioneel gehouden in De Gasthuiskapel in Zaltbommel. De Gasthuiskapel is een prachtig pand uit 1316 in de historische binnenstad van Zaltbommel. De kapel is door haar bijzonder goede akoestiek een begrip bij liefhebbers van kamermuziek.

Gouden Emmy

Op het dak van de Gasthuiskapel staat de Gouden Emmy, een gouden windvaan met een vioolspelende Emmy, ontworpen en gemaakt door Jikke van Loon. In 2015 speelde Emmy voor de laatste keer in Zaltbommel, in een overvolle Gasthuiskapel. Toenmalig burgemeester Albert van den Bosch overhandigde haar toen de windvaan. Op 9 september 2016 werd het kunstwerk symbolisch onthuld. De Gouden Emmy heeft Arnold de Vries Robbé geïnspireerd tot het maken van het gedicht dat te zien is bij de ingang van de Gasthuiskapel.

Gasthuisstraat 34, Zaltbommel

 

HET HOF

De afgelopen jaren heeft het festival zich uitgebreid naar Het Hof in Zaltbommel. Op de eerste verdieping van dit monumentale pand, de voormalige jongensschool, is een riante zaal met authentieke kenmerken uit 1907.

Oliestraat 22, Zaltbommel

HET STADSKASTEEL

Het Stadskasteel is een monumentaal pand in de binnenstad van Zaltbommel. Het huis staat ook wel bekend als het Maarten van Rossemhuis, vernoemd naar de bouwer van het stadskasteeltje: de legendarische Gelderse veldheer Maarten van Rossem (ca.1490 – 1555). Het huis is omstreeks 1535 gebouwd.

Fiep Westendorp

Anno nu is het Stadskasteel een museum over de rijke 16e-eeuwse geschiedenis van de Bommelerwaard. Op de 1e etage is een permanente expositie over het leven en werk van Fiep Westendorp. De beroemde illustratrice van Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en vele andere creaties is geboren en opgegroeid in Zaltbommel.

Nonnenstraat 5 – 7, Zaltbommel

 

DE MUZIEKTENT

Op de prachtige stadswallen van Zaltbommel staat de Muziektent, die in 2020 zijn 100e verjaardag vierde. Ter gelegenheid daarvan kreeg de Muziektent een mooie opknapbeurt.

 

Parkeren

In de binnenstad van Zaltbommel kunt u (betaald) parkeren. Vrij parkeren kan op diverse parkeerterreinen aan de rand van de binnenstad. Kijk voor meer informatie op de website van de Gemeente Zaltbommel.

Openbaar vervoer

Zaltbommel heeft een NS-station. Vanaf het station is het 15 tot 20 minuten lopen naar de binnenstad. Op de fiets – op het station kunt u een OV-fiets huren – is het een kleine 10 minuten.

    CORRESPONDENTIE-ADRES

    VOGELENZANG 16b ZALTBOMMEL

    E-MAIL

    COPYRIGHT 2022. DESIGN BY STOOF FACILITY