Locatie

Het Emmy Verhey Festival wordt traditioneel gehouden op de fraaie locatie De Gasthuiskapel in Zaltbommel. De Gasthuiskapel is een prachtig pand uit 1316, gelegen in de historische binnenstad van Zaltbommel. De kapel is door haar bijzonder goede akoestiek een begrip bij liefhebbers van kamermuziek.

Op het dak van de Gasthuiskapel staat de zogenoemde Gouden Emmy, een gouden windvaan met de beeltenis van een vioolspelende Emmy, ontworpen en gemaakt door Jikke van Loon. Met de Gouden Emmy wordt Emmy Verhey, die sinds jaar en dag in Zaltbommel woont, geëerd. Het bedrag voor deze Gouden Emmy is bijeengebracht door inwoners van Zalbommel, de gemeente, vrienden, familie, diverse ondernemingen en serviceclubs. In 2015 speelde Emmy voor de laatste keer in Zaltbommel op een door de Van Voorden Stichting organiseert concert, in een overvolle Gasthuiskapel. Toenmalig burgemeester Albert van den Bosch overhandigde de gouden windvaan. Op 9 september 2016 werd dit kunstwerk, dat al gauw de Gouden Emmy ging heten, symbolisch onthuld op het dak van de kapel.De Gouden Emmy heeft Arnold de Vries Robbé geïnspireerd tot het maken van het gedicht dat te zien is bij de ingang van de Gasthuiskapel.

Het Kinderfestival vindt traditioneel plaats in de Poorterij.  De Poorterij is een knus theater in het centrum van Zaltbommel. De afgelopen jaren heeft het festival zich ook uitgebreid naar ’t Hof in Zaltbommel. Op de eerste verdieping van het monumentale pand ’t Hof is een riante zaal waar gezelligheid hand in hand gaat met de authentieke kenmerken van het pand uit 1907.

DSC01718

Parkeren

In de straten rondom De Gasthuiskapel kunt u (betaald) parkeren. Vrij parkeren kan op diverse grote parkeerterreinen aan de rand van de Zaltbommelse binnenstad. Zie hiervoor de website van de Gemeente Zaltbommel.

 

Openbaar vervoer

Zaltbommel beschikt over een NS-station. Vanaf NS-station Zaltbommel is het 15-20 minuten lopen naar De Gasthuiskapel. Ook is er de mogelijkheid om een OV-fiets te huren.

  CORRESPONDENTIE ADRES

  VOGELENZANG 16b ZALTBOMMEL

  EMAIL

  TELEFOON

  +(+31) 6 223 93 977

  COPYRIGHT 2021. DESIGN BY STOOF FACILITY