De Stichting Emmy Verheyfestival is opgericht om de wens van Emmy Verhey te realiseren. Emmy Verhey wil naast haar internationale carrière graag iets doen voor de stad waarin zij woont, Zaltbommel. Haar wens is om juist die mensen te bereiken die zelf niet snel klassieke concerten bezoeken. Het is van groot belang dat de liefde voor klassieke muziek wordt overgedragen op nieuwe generaties en dat jonge talenten zich kunnen ontwikkelen. De stichting organiseert daarom jaarlijks een, gratis toegankelijk, meerdaags festival in Zaltbommel. Emmy Verhey was de eerste 15 edities van het festival de artistiek leider. In 2020 vond zij de tijd rijp om het artistiek leiderschap over te dragen aan Femke IJlstra.

DSC07140 emmy
DSC07505femke

Femke IJlstra is als saxofonist al een aantal jaren vaste deelnemer aan het festival. Femke was meteen gegrepen door de sfeer van het Emmy Verhey Festival. “Het festival is gemoedelijk, goed geregeld, en vindt plaats op een prachtige historische speellocatie, de Gasthuiskapel”. De saxofoon bracht Femke over de hele wereld. Zo gaf zij concerten in de VS, Canada, Zuid-Amerika, Azië en Europa. Naast dat Femke veel op het podium te zien is, geeft zij ook les op het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

27 juni 2021 Bestuur Emmy Verhey festival

Een wereldster op het Emmy Verhey Festival

Een wereldster op bandoneon, Carel Kraayenhof bezoekt het Emmy Verhey Festival 2021! Kraayenhof brengt een ode aan Astor Piazzolla en zijn muziek. We herdenken dit jaar Piazzolla’s 100ste geboortejaar, en Kraayenhof viert dat met de gepassioneerde tango muziek uit de salons van Buenos Aires. 
read more

  CORRESPONDENTIE ADRES

  MAASSTRAAT 6 ZALTBOMMEL

  EMAIL

  TELEFOON

  +(+31) 6 539 03 795

  COPYRIGHT 2021. DESIGN BY STOOF FACILITY