De 16e editie van het Emmy Verhey Festival vindt plaats op 9, 10, 11 en 12 september 2021. Het kinderfestival is op 18 september 2021.

Femke4

Programma 2021 (onder voorbehoud)

Onderstaand treft u het programma aan van de 16e editie van het Emmy Verhey Festival. Dit programma is nog onder voorbehoud. Wij informeren u later over het al dan niet (verplicht) reserveren en de maatregelen welke wij omtrent Corona nemen.  Omdat wij zo veel mogelijk mensen willen laten genieten van het Emmy Verheyfestival gaan wij naar verwachting werken met een toegangstest (Corona check app).

Donderdag 9 september – Sponsor avond

De donderdagavond is traditiegetrouw voor onze sponsoren. Vanaf 20:15 laat Trio Jeux d’ anches haar publiek kennis maken met diverse muziekstijlen, in een verrassende combinatie van instrumenten die allen geluid produceren door wind; (bas) klarinet, saxofoons en accordeon. Het is een concert met glansrollen voor J.S. Bach, Astor Piazzolla en Nederlands/Argentijns componist Carlos Michans. Een heuse wereldpremière is er voor Durga’s Dance, een opzwepend stuk wat speciaal voor het festival geschreven is door Carlos Michans. Trio Jeux d’ anches bestaat uit: Femke IJlstra op saxofoon, Fie Schouten op (bas)klarinet en Marko Kassl op accordeon.

Vrijdag 10 september

13:30 Trio Jeux d’ anches  (locatie: Gasthuiskapel)

Trio Jeux d’ anches laat haar publiek kennis maken met diverse muziekstijlen, in een verrassende combinatie van instrumenten die allen geluid produceren door wind; (bas) klarinet, saxofoons en accordeon. Het is een concert met glansrollen voor J.S. Bach, Astor Piazzolla en Nederlands/Argentijns componist Carlos Michans. Een heuse wereldpremière is er voor Durga’s Dance, een opzwepend stuk wat speciaal voor het festival geschreven is door Carlos Michans. Trio Jeux d’ anches bestaat uit: Femke IJlstra op saxofoon, Fie Schouten op (bas)klarinet en Marko Kassl op accordeon.

15:00 Carel Kraayenhof  (Locatie: Gasthuiskapel) (besloten concert)

Wereld-ster Carel Kraayenhof (bekend van Piazzolla’s Adios no Nino) bezoekt het Emmy Verhey Festival voor een heel intiem concert, speciaal voor scholieren van scholengemeenschap het Cambium, en de burgemeester en wethouders van de Gemeente Zaltbommel.

16:30 Thomas Beijer (Locatie: Gasthuiskapel)

Thomas Beijer, top musicus en duizendpoot speelt op piano werken van Chopin, Skrjabin & eigen composities.

20:00 Mrs. Stuyvenberg (Locatie: ’t Hof)

Heerlijk uit je dak gaan met de geweldige band, vol bekende covers uit alle tijden. Met dit jaar een zeer speciale gast: Femke IJlstra.

Zaterdag 11 september

12:00 Femke IJlstra, saxofoon en Merel Vercammen, viool (locatie: Gasthuiskapel)

Twee top-musici slaan de handen ineen voor een nieuwe voorstelling gebaseerd op de filosofische theorie “The Parliament of Things” van Bruno Latour. Latour bekritiseert de mensheid die een kunstmatig onderscheid maakt tussen tussen natuur en maatschappij, tussen wetenschap en politiek. Een onderwerp dat zeer relevant is in deze tijd in bijvoorbeeld de omgang met het Corona-virus, waarbij wetenschap en politiek niet zonder elkaar kunnen om tot oplossingen te komen.  Vier jonge aanstormende componisten: Nuno Lobo, Aftab Darvishi, Karmit Fadael en Sarah Neutkens schreven muziek die een reflectie geeft op deze filosofie.

13:30 Myrthe Helder, viool en Celia Garcia-Garcia, celesta (locatie: Gasthuiskapel)

Een presentatie van één van de meest speciale instrumenten; de celesta. Bij ieder bekend van de notenkraker van Tsjaikovsky, schittert hier in werken van Ravel, Debussy en Messiaen, natuurlijk prachtig bespeeld door Celia Garcia-Garcia. Samen met begenadigd violiste Myrthe Helder (bekend van Club Classique & Podium Witteman) belooft dit een ‘klinkend’ concert te worden. Omdat het 11 september is staan ze in het concert ook even stil bij de aanslagen van 2001, waarbij vele mensen omkwamen.

15:00 Sebastiaan Kemner, trombone en Andrea Vasi, piano (locatie: Gasthuiskapel)

Trombonist Sebastian en winnaar van de Nederlandse muziekprijs 2021 speelt zijn programma ‘Hollandse Meesters’ met pianist Andrea Vasi. Een concert met een ‘theatraal tintje’, waarbij we kunnen horen wat Sebastiaan zoal uit een trombone kan halen. Van krachtige uithalen naar mompelende geluidjes om vervolgens een ongeëvenaarde lyriek te laten horen. Een sensatie!

16:30 Carel Kraayenhof, bandoneon en Juan Pablo Dobal, piano (locatie: Gasthuiskapel)

Een wereldster op bandoneon bezoekt het Emmy Verhy Festival in Zaltbommel! Kraayenhof brengt een ode aan Astor Piazzolla en zijn muziek. We herdenken dit jaar Piazzolla’s 100ste geboortejaar, en Kraayenhof viert dat met de gepassioneerde tango muziek uit de salons van Buenos Aires. 

20:30 Ekaterina Levental/ LEKS Compagnie (Locatie: de Poorterij)

Het Orakel is gebaseerd op een reeks gedichten onder de naam ‘groet god’. Een dialoog in verzen, tussen god en mens. Leks Compagnie combineerde deze met Via Crucis, de kruisweg passie van componist Franz Liszt. En mocht het nu nét zo zijn dat Franz Liszt een band heeft met Zaltbommel! Zijn prachtige muziek komt tot uiting in deze muziektheatrale soloperformance. In Het Orakel zien we een mens op zoek naar de god in zichzelf, in een hedendaags passiespel. Het Orakel laat een onvermijdelijke en actuele dialoog zien, op de kruisweg tussen eeuwigheid en vergankelijkheid. En als dan niets nog zeker is, rest ons enkel de zekerheid van het niets. We zijn vereerd Ekaterina en haar team weer te kunnen verwelkomen in ons festival. Een voorstelling van wereld-niveau.

Zondag 12 september

10:30 Lotte Pen, componist, saxofonist (Locatie: Gasthuiskapel en omstreken) (reservering verplicht)

Pelgrim is een wandeltocht met muziek door Lotte Pen geschreven en uitgevoerd, op thema’s van Hildegard von Bingen. De wandelaars volgen Lotte’s tocht naar buiten en die gaandeweg ‘naar binnen gaat’ bij de luisteraar. Een ongelofelijke ervaring, die zijn climax vind in een live-performance in de Gasthuiskapel. 

12:30 Femke IJlstra saxofoons & Celia Garcia-Garcia, piano (Locatie: Gasthuiskapel)

Beide dames vinden de nazomer heerlijk en wentelen zich graag in het zwoele avondlicht. Muziek uit Spanje wisselt zich af met Zuid-Amerikaanse ritmes en vertel plaatjes uit Frankrijk. Met muziek van Ibert, Ravel en een nieuw werk van een jonge Nederlandse componist; Tijmen van Tol.

14:00 Aristos Strijkkwartet (Locatie: Gasthuiskapel)

Bosmans, Michans, Sweelinck

15:30 Lotte Pen, componist, saxofonist (Locatie: Gasthuiskapel en omstreken) (reservering verplicht)

Pelgrim is een wandeltocht met muziek door Lotte Pen geschreven en uitgevoerd, op thema’s van Hildegard von Bingen. De wandelaars volgen Lotte’s tocht naar buiten en die gaandeweg ‘naar binnen gaat’ bij de luisteraar. Een ongelofelijke ervaring, die zijn climax vind in een live-performance in de Gasthuiskapel.

17:30 Kabarett Dapitulet (Locatie: Gasthuiskapel)

Tijdens onze jubileumeditie vorig jaar heeft u al een keer mogen genieten van Kabarett Dapitulet. Dit jaar sluit Kabarett Dapitulet de 16e editie van het festival af.

 

 

Een terugblik naar het programma 2020

De vijftiende editie van het Emmy Verhey Festival vond plaats van 10 t/m 13 september 2020 in Zaltbommel. Voor deze jubileumeditie van het festival had Emmy een bijzonder en verrassend programma samengesteld. Zij combineerde geweldige musici gecombineerd met vermaarde schrijvers. Het programma bestond uit:

 • P.F. Thomése en het Zaltbommels Kamerkoor o.l.v. Irene Maessen
 • Kabarett Dapitulet
 • Frommermann en Jean Pierre Rawie
 • Peter Buwalda en Paul Komen
 • Jan Brokken, Thobias Borsboom en Peter Vigh
 • Ekaterina Levental en Chris Koolmees met La voix humaine
 • Nelleke Noordervliet en Lucie Horsch
 • Corinne Heyrman met Femke IJlstra (saxofoon), Celia García-García (saxofoon en piano)
 • ThomasVerbogt met Myrthe Helder (viool), Frank van de Laan (piano)
 • Mrs.Stuyvenberg
27 juni 2021 Bestuur Emmy Verhey festival

Een wereldster op het Emmy Verhey Festival

Een wereldster op bandoneon, Carel Kraayenhof bezoekt het Emmy Verhey Festival 2021! Kraayenhof brengt een ode aan Astor Piazzolla en zijn muziek. We herdenken dit jaar Piazzolla’s 100ste geboortejaar, en Kraayenhof viert dat met de gepassioneerde tango muziek uit de salons van Buenos Aires. 
read more

  CORRESPONDENTIE ADRES

  MAASSTRAAT 6 ZALTBOMMEL

  EMAIL

  TELEFOON

  +(+31) 6 539 03 795

  COPYRIGHT 2021. DESIGN BY STOOF FACILITY