De 16e editie van het Emmy Verhey Festival vond plaats op 9, 10, 11 en 12 september 2021. Het kinderfestival is op 18 september 2021. Zodra de datum voor de 17e editie bekend is, brengen wij u op de hoogte.

Femke4

BERICHT OMTRENT CORONAMAATREGELEN 2021: Omdat wij zo veel mogelijk mensen willen laten genieten van het Emmy Verheyfestival is bij toegang een Coronatoegangsbewijs verplicht (QR code). De QR-code genereert u met de Corona check app!!!  Zorg ervoor dat u thuis de app installeert en de QR code bij zich heeft. Voor meer informatie over de app klik hier. Ondanks het gebruik van het toegangsbewijs is op basis van de huidige regelgeving de capaciteit nog altijd beperkt. Reserveren is daarom verplicht! (Klik hier om naar de reserveringspagina te gaan)

Programma 2021

Tijdens de 16e editie van het Emmy Verhey Festival heeft u kunnen genieten van:

Trio Jeux d’ anches

Het Trio Jeux d’ anches liet haar publiek kennis maken met diverse muziekstijlen, in een verrassende combinatie van instrumenten; (bas) klarinet (Fie Schouten), saxofoon (Femke IJlstra) en accordeon (Marko Kassl). Het was een concert met glansrollen voor J.S. Bach, Astor Piazzolla en Nederlands/Argentijns componist Carlos Michans. Een heuse wereldpremière was er voor Durga’s Dance, een opzwepend stuk wat speciaal voor het festival geschreven is door Carlos Michans

Thomas Beijer

Thomas Beijer, top musicus en duizendpoot speelde op piano werken van Chopin, Skrjabin & eigen composities.

Esther Apituley, Hans Dagelet, Renée Bekkers

Zij brachten een theatraal optreden genaamd ‘ De schemering’.

Femke IJlstra, saxofoon en Merel Vercammen, viool

Twee top-musici hebben de handen ineen geslagen voor een nieuwe voorstelling gebaseerd op de filosofische theorie “The Parliament of Things” van Bruno Latour. Latour bekritiseert de mensheid die een kunstmatig onderscheid maakt tussen tussen natuur en maatschappij, tussen wetenschap en politiek. Een onderwerp dat zeer relevant is in deze tijd in bijvoorbeeld de omgang met het Corona-virus, waarbij wetenschap en politiek niet zonder elkaar kunnen om tot oplossingen te komen.  Vier jonge aanstormende componisten: Nuno Lobo, Aftab Darvishi, Karmit Fadael en Sarah Neutkens schreven muziek die een reflectie geeft op deze filosofie.

Myrthe Helder, viool en Celia Garcia-Garcia, celesta

Een presentatie van één van de meest speciale instrumenten; de celesta. Bij ieder bekend van de notenkraker van Tsjaikovsky, schittert hier in werken van Ravel, Debussy en Messiaen, natuurlijk prachtig bespeeld door Celia Garcia-Garcia. Samen met begenadigd violiste Myrthe Helder (bekend van Club Classique & Podium Witteman) belooft dit een ‘klinkend’ concert te worden.

Sebastiaan Kemner, trombone en Andrea Vasi, piano

Trombonist Sebastian en winnaar van de Nederlandse muziekprijs 2021 speelde zijn programma ‘Hollandse Meesters’ met pianist Andrea Vasi. Een concert met een ’theatraal tintje’ met krachtige uithalen naar mompelende geluidjes om vervolgens een ongeëvenaarde lyriek te laten horen.

Carel Kraayenhof, bandoneon en Juan Pablo Dobal, piano

Een wereldster op bandoneon bezocht het Emmy Verhy Festival in Zaltbommel! Kraayenhof bracht een ode aan Astor Piazzolla en zijn muziek. We herdenken dit jaar Piazzolla’s 100ste geboortejaar, en Kraayenhof viert dat met de gepassioneerde tango muziek uit de salons van Buenos Aires. 

Ekaterina Levental/ LEKS Compagnie

Het Orakel is gebaseerd op een reeks gedichten onder de naam ‘groet god’. Een dialoog in verzen, tussen god en mens. Leks Compagnie combineerde deze met Via Crucis, de kruisweg passie van componist Franz Liszt. En mocht het nu nét zo zijn dat Franz Liszt een band heeft met Zaltbommel! Zijn prachtige muziek komt tot uiting in deze muziektheatrale soloperformance. In Het Orakel zien we een mens op zoek naar de god in zichzelf, in een hedendaags passiespel. Het Orakel laat een onvermijdelijke en actuele dialoog zien, op de kruisweg tussen eeuwigheid en vergankelijkheid. En als dan niets nog zeker is, rest ons enkel de zekerheid van het niets.

Lotte Pen, componist, saxofonist

Pelgrim is een wandeltocht met muziek door Lotte Pen geschreven en uitgevoerd, op thema’s van Hildegard von Bingen. De wandelaars volgen Lotte’s tocht naar buiten en die gaandeweg ‘naar binnen gaat’ bij de luisteraar. Een ongelofelijke ervaring, die zijn climax vind in een live-performance in de Gasthuiskapel. 

Femke IJlstra saxofoons & Celia Garcia-Garcia, piano

Beide dames vinden de nazomer heerlijk en wentelen zich graag in het zwoele avondlicht. Muziek uit Spanje wisselt zich af met Zuid-Amerikaanse ritmes en vertel plaatjes uit Frankrijk. Met muziek van Ibert, Ravel en een nieuw werk van een jonge Nederlandse componist; Tijmen van Tol. Daarnaast treedt (aanstormend) talent Florian op. Florian is onlangs toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Amsterdams Conservatorium. Daarnaast heeft hij al diverse prijzen gewonnen.

Aristos Strijkkwartet

13 september 2021 Bestuur Emmy Verhey festival

Uitslag loterij

Gisterenmiddag hebben wij de Loterij getrokken. Bekijk hier de trekkingsuitslag. Wij nemen de komende weken contact op met de prijswinnaars.
read more

Een terugblik naar het programma 2020

De vijftiende editie van het Emmy Verhey Festival vond plaats van 10 t/m 13 september 2020 in Zaltbommel. Voor deze jubileumeditie van het festival had Emmy een bijzonder en verrassend programma samengesteld. Zij combineerde geweldige musici gecombineerd met vermaarde schrijvers. Het programma bestond uit:

 • P.F. Thomése en het Zaltbommels Kamerkoor o.l.v. Irene Maessen
 • Kabarett Dapitulet
 • Frommermann en Jean Pierre Rawie
 • Peter Buwalda en Paul Komen
 • Jan Brokken, Thobias Borsboom en Peter Vigh
 • Ekaterina Levental en Chris Koolmees met La voix humaine
 • Nelleke Noordervliet en Lucie Horsch
 • Corinne Heyrman met Femke IJlstra (saxofoon), Celia García-García (saxofoon en piano)
 • ThomasVerbogt met Myrthe Helder (viool), Frank van de Laan (piano)
 • Mrs.Stuyvenberg

  CORRESPONDENTIE ADRES

  MAASSTRAAT 6 ZALTBOMMEL

  EMAIL

  TELEFOON

  +(+31) 6 539 03 795

  COPYRIGHT 2021. DESIGN BY STOOF FACILITY