Was Nederlands ‘Young Musician of the Year’ in 1986.

Was Nederlands ‘Young Musician of the Year’ in 1986.

En won daarna nog vele andere prijzen, waaronder de 1e prijs in het Fernand Gillet hoboconcours, wat haar een recital opleverde in de New Yorkse Carnegie Hall en de Nederlandse Muziek Prijs in 1999. Na 25 jaar als 1e hoboïst van het Residentie Orkest maakt Pauline nu tijd voor een combinatie van kamermuziek spelen, lesgeven, componeren, schrijven en haar missie om zoveel mogelijk kinderen hobo te laten spelen en ontwikkelingsmogelijkheden te creëren voor getalenteerde jonge hoboïsten.

Won begin maart als 1e organist de Nederlandse Muziekprijs

onder meer vanwege zijn veelzijdigheid als organist en zijn vermogen om een breed scala aan klankkleuren uit verschillende orgels te halen, variërend van historisch tot hypermodern. ‘Als Laurens de Man achter het orgel plaatsneemt, ontstaat een energiek optreden met een verrassend goed doordachte samenstelling van het programma en eigenzinnige presentatie.’

[beeld: © Juri Hiensch]

is een gepassioneerd altvioliste, actief in kamermuziek, orkesten en als solist.

Met diverse ensembles treedt ze op in zalen zoals het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan ’t IJ en is ze regelmatig te gast op NPO Radio 4. Sinds 2016 is Iteke verbonden aan het Residentie Orkest Den Haag. In 2021 begon Iteke het Kamermuziekfestival Groningen op, waarvan ze nog steeds de artistiek leider is.

[beeld: © Simone Michelle]