HET EMMY VERHEY FESTIVAL

Het leukste festival met klassieke muziek en méér!

Syrène Saxofoonkwartet

Het motto van het Syrène Saxofoonkwartet om hun talenten te formuleren is ‘friszoet & stevig’: pittig, met vrouwelijke finesse en zeer begaafd. De naam verwijst naar de Sirenen uit Homerus’ Odyssee: zeegodinnen die met hun helder gezang zeelieden in verlokking brengen. Zo wil Syrène de toehoorder uitnodigen met haar muziek en de klassieke saxofoon laten klinken bij een uiteenlopend publiek. 

In Building Bridges slaat Syrène bruggen en maakt het kwartet verbindingen. Met muziek, speciaal voor hen geschreven. Douwe Eisinga schreef Block Attack, waarbij hij zich liet inspireren door het thema bouwen. Jacob Ter Veldhuis aka JacobTV, schreef The Waves, over tijdloosheid en vergankelijkheid. 

Op het Emmy Verhey Festival verbindt Syrène zich ook met jong talent: het 16-jarige saxofoontalent Merel Ubeda. Syrène en artistiek leider van het EVF Femke IJlstra leerde Merel kennen tijdens het Prinses Christina Concours, afgelopen jaar, en was onder de indruk. Op zondagmiddag 11 september spelen ze samen een bijzonder arrangement van het Bloemenduet van Léo Delibes.

Luister meer >