Een speciale gast dit jaar is de wereldberoemde Carel Kraayenhof. Carel, geboren in 1958 te Waalre (NL), was acht jaar oud toen hij voor het eerst een boek met pianobladmuziek zag. Carel ontdekte dat muziek zijn grootste passie was en het is voor hem altijd een belangrijke manier geweest om te communiceren. Midden jaren 70 leerde Carel melodeon en de Engelse concertina spelen en begin jaren 80 de bandoneón. De geluiden van de bandoneón raakten hem tot diep in het hart. Dit was de start van zijn carrière. Zo speelde Carel in New York, Argentinië, volgde hij de cursus Argentijnse Tango aan het Rotterdams Conservatorium Codarts en ontving hij de ‘Gouden Notenkraker’. Op 2 februari 2002 maakte zijn carrière een sprong voorwaarts. Carel speelde ‘Adiós Nonino’ op het Nederlandse koninklijke huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima Zorreguieta. Meer dan 55 miljoen mensen over de hele wereld zagen de ceremonie. Jaren met vele prijzen en onderscheidingen voor Carel volgden.

Carel speelt in diverse ensembles en treedt solo op.  Daarnaast is Carel met meer dan 80 composities ook een gevestigde naam voor tango en Zuid-Amerikaanse muziek. Tango is zijn passie, maar muziek maken is zijn manier van leven.

Op vrijdag 10 september geeft Carel een exclusief concert voor onder andere de leerlingen van het Cambium College. Een unieke kans voor het Emmy Verhey Festival om de passie voor klassieke muziek, op een laagdrempelige manier, over te dragen op de jeugd. Tevens nodigen wij een select gezelschap, waaronder de Burgemeester, van de Gemeente Zaltbommel uit om te komen genieten van dit concert.

Op zaterdag 11 september treedt Carel (bandoneón) samen met Juan Pablo Dobal op piano op. Zij brengen hierbij een ode aan Astor Piazolla en zijn muziek. Benieuwd naar het gehele programma van het festival? Klik hier