Met het winnen van het Young Pianist Foundation Nationaal Pianoconcours in 2007, plaatste Thomas Beijer zich aan de top van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland. De internationale jury omschreef hem als “een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek”. Een waar kunstenaar. Thomas Beijer is een veelzijdig musicus met een breed repertoire dat reikt van zeventiende-eeuwse muziek tot en met hedendaagse composities. Beijer is een gepassioneerd kamermusicus en speelt samen met onder andere celliste Quirine Viersen, violiste Simone Lamsma en zangeressen Judith van Wanroij, Barbara Kozelj en Laetitia Gerards. Op vrijdag 10 september treedt hij bij het Emmy Verhey Festival als solist op. Hij speelt werken van Chopin, Skrjabin en eigen composities. Benieuwd naar het hele programma van de 16 editie van ons festival? Klik hier