Eerder stelden wij Femke IJlstra al aan u voor als nieuw artistiek leider van het Emmy Verhey Festival. Maar als trouwe gast van ons festival, treedt Femke uiteraard ook meerdere malen op. Zo speelt Femke in de Gasthuiskapel op donderdag en vrijdag in Trio Jeux d’anches, speelt zij zaterdag samen met Merel Vercammen en zondag met Celia Carcia-Carcia. Haar veelzijdigheid toont Femke op vrijdagavond in ’t Hof waar zij als speciale gast optreedt bij de band Mrs. Stuyvenberg. Femke is een zeer succesvol saxofonist. De saxofoon bracht haar al over de hele wereld. Sinds Femke haar master ‘cum laude’ bij Arno Bornkamp in Amsterdam heeft afgerond, speelt ze regelmatig in toonaangevende orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam, Budapest Festival Orchestra en het Tonhalle Orchestre Zürich. Ze speelt op historische saxofoons in het Belgisch Orkest Anima Eterna. Femke IJlstra is daarnaast een van de jongste vrouwelijke hoogleraren in Europa. Klik hier voor het gehele programma van ons festival.