Al vele jaren verwelkomen wij Ekaterina Levental op het Emmy Verhey Festival, ook voor de 16e edititie van ons festival heeft zij een prachtig programma in petto. Op zaterdagavond treedt Ekaterina, mezzosopraan en performer in de Poorterij op met “ Het Orakel”. Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet Unie. Ekaterina studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Ekaterina maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer. Het Orakel is een hedendaags passiespel gebaseerd op ‘groet god’, een dialoog in verzen van Eva Gerlach en Sasja Janssen, gecombineerd met een vrije bewerking van Via Crucis van Franz Liszt. Het Orakel laat een onvermijdelijke en actuele dialoog zien, op de kruisweg tussen eeuwigheid en vergankelijkheid. Bekijk hier het gehele programma van ons festival.